Heidi har blivit mamma

Grattis Heidi och Krille!! Blev helt glad inatt när jag fick erat sms att ni fått en pojke. Jag lovar att det gjorde min dag idag bättre.. Är såå glad för din skull gumman och att allt gick bra! Yo Go Girl!!!


Heidi och jag julfirande hos mig dec -06


Å på andra sidan av bordet sitter Annica o Tina
(ser ut som granen står jätte snett i bakgrunden..hmmm.. Musse..)


Å detta var vår efterätt.. mmm


ooops...

Råkade av misstag plocka bort ett inlägg.. Håller nu försöka på ordna mina inlägg i kategorier men jag är ju så dålig på sånt här så jag låter det vara.. Har jobbat idag med.. och ätit lika dåligt idag med som jag gör varje dag nu... igår åt jag rostade majskorn och kaffe till frukost, 150g godis o red bull till lunch och daim o smoothie till middag.. Min dag idag va typ likadan.. Till frukost en smoothie, choklad och kaffe till lunch, gröt till middag och nu äter jag popcorn.. Tror min kropp kommer lägga av snart... iaf min mage så som jag äter..
Ingenting är som det har varit.. Förr åkte jag och Micke alltid och tränade tillsammans.. nu sover jag typ på min lediga tid... Borde väl ta tag i min träning med, det var ju ett tag sen.. Träningsschemat som Micke gjorde en vecka innan olyckan hänger fortfarande på kylskåpet tillsammans med mitt anställningsbevis inför sommaren och tre kort. Ett på min lillebror, ett på Mikaels kusin och ett på Alexander..

Jag skapade ju denna blogg innan Mikael skulle till Kosovo och han skapade en bilddagbok där jag, hans familj och hans vänner kunde följa hans dagar..Där kan ni ju gå in och titta vad han har lagt ut för bilder och se hans roliga kommentarer till dem. Om ni inte har hans profilnamn kan ni ju höra av er till mig så ska ni få det!!

Pratade med Anna igår.. Hon är i skottland med Marcus familj. Bra för henne att komma iväg tycker jag. Vi pratade bl.a. om förra årets Sejlert (festival som är i Karlskrona varje år i augusti). Den helgen jobbade jag och Anna var gravid men ändå följde vi med våra killar ut på fredagen för en krogrunda. Förfesten hölls hos Hampus och det var riktigt roligt. Hampus hade precis köpt en ny liten leksakshelikopter som han 'flög' chips med.. Kvällen slutade på Nivå. Eftersom jag skulle jobba dagen därpå gick jag hem tidigare än Micke. Men sen när han kom hem var han jätte full men jätte söt. Han var visserligen väldigt tjatig och jobbig.. klockan var 3.00 och jag skulle upp och jobba vid 7.00. Han skulle berätta hur bra han tyckte vi hade det och han tyckte det var så skönt att inte vara singel. Han tyckte det var så synd om Hampan som gick hem själv.. Sen skulle han sitta på min mage o pussas.. Han hade också med sig en ros hem..en trasig ros (visade sig senare att han hittade den på vägen hem enligt Hampus) Försöker att spara den men Musse har typ ätit upp alla blad.. Jag vet att jag tyckte han var irreterande just då Mikael.. men nu när jag tänker tillbaka så var han mycket söt och jag saknar att någon väcker mig mitt i natten för att säga *jag älskar dig*, som han gjorde den natten... =)

Dagen därpå skulle jag ha åkt med Mikael upp till Stockholm då hans mamma hade 50-års kalas.. men jag fick inte ledigt från jobbet då eftersom jag skulle vara ledig då vi skulle till Grekland. Stackars Mikael valde att åka med Svenska buss.. som tar 8 timmar!!! den är hur dryg som helst, men billigare än sj el flyg.. Men vid 5-6 tiden var han framme. Medans han var på kalas så gick jag ut med Anna, Marcus och hHampus. Riktigt kul att gå runt på Sejlert. Många båtar i hamnen och mycket folk. Jag o Hampus köpte godisremmar och Anna o Markus köpte friterade bananer o vaniljglass.. Sen skulle vi sätta oss på ett av uteserveringarna men då började en kör att sjunga hallelujah-låtar och Hampus ville genast gå. Så det blev O'learys lite senare ist.. Kommer ihåg att Mikael var riktigt bra på att skicka sms o ringa den kvällen.. Elle hur Anna ? Har kvar nästan alla sms.. söta lilla Mikael.. Vi gick hem tidigt från sejlert den kvällen men tyckte faktiskt riktigt synd om Mikael den natten. Han satt på centralstationen i 6 timmar och väntade på att bussen hem skulle gå.. den skulle gå runt 8-9 på morgonen så han försökte sova på en bänk.. Har kvar ett sms där han skriver att det kommer en vakt och petade på honom när han somnade.. Den natten fick jag inte sova så mycket.. Hade en Top gun-låt som ringsignal då så jag drömde typ om Maverick mellan samtalen från Micke.. men på söndagen kom han hem, lagomt efter jag slutat jobba. Det blev plättar och glass som han hade 'beställt' av mig..  Veckan efter det började min semester innan skolan skulle börja. Vi hann med någr dagar i Västervik, Grekland och en vecka i Karlstad hos min familj..

Vi började nästan på en gång efter Grekland att planera vår nästa resa.. Det var pappa som frågade om vi ville med till Thailand v. 12 o 13. Det skulle bli jag, Mikael, pappa, Maria och min syster Alexandra.. Pappa skulle fixa resan och boende första natten i Bankok sen började jag och Mikael kolla runt lite till vilka ställen jag och han skulle besöka.. Två veckor i Thailand.. jag hade redan ordnat med ledighet från skolan då olyckan inträffade.. Pappa tyckte vi kunde åka ändå men den resan ställdes in..

Det var under vår Greklandsresa vi pratade om förlovning.. Så innan det hade jag inte räknat med det.. Micke hade ju redan varit förlovad och jag kände inte att det var jätte viktigt för mig med en ring på fingret.. vi visste ju att vi hade varandra.. Jag tror att vi började prata om det när vi var i Grekland för vi hade det väldigt väldigt bra där och Micke började väl känna att det var dags att ta ett steg till. Eller jag vet inte, men jag fick en ring av honom ändå som han köpt i Kosovo som han sa att jag skulle ha så länge.. Vi hade ju inte precis bestämmt datum och så men vi sa att vi kunde ta det på kryssningen till jul som en liten överaskning för Mickes familj. Vi pratade också om att gifta oss borgligt i smyg o sen ha världens kalas eller att vi skulle ha lite militäriskt med sabel-häck (eller vad det heter).. men då visste inte Micke om han hade så många som han trodde ville ställa upp på det.. Men det pratet var väl heller inte superseriöst för det slutade med att jag ville gifta mig utklädd till Marilyn Monroe och han till en krokodil.. Sen sa vi också att vi kunde göra Thailandsresan som en förlovningsresa.. Vi var och tittade på ringar 2 gånger. En gång i karlskrona och en gång i Karlstad.. Vi ville båda två ha släta lite bredare ringar.. men jag ville ha guld och Micke villa ha vitt guld så vi var inte helt överens.. En gång när vi stod i guldaffären så fick han syn på en 'Sagan om ringen'-ring och tyckte vi skulle köpa den.. Det var ironiskt av honom om ni inte förstod det.. 
Som jag sagt tidigare så ville ju Mikael ha barn innan han var 35.. Det var ju inte så att han inte ville ha barn efter att han fyllt 35 men han sa att hans barn skulle inte behöva ha en allt för gammal pappa.. Det seriösaste prata vi haft om det kom vi fram till att om vi skulle få en dotter så skulle hon hete Indra.. jag var lite nervös inför att se Mikael som en pappa.. jag vet ju hur han slängde runt på våra djur och hur mycket tid han tillbringade vid dataspel och tv-spel..

I det inlägget jag gjorde som jag råkade ta bort skrev jag också om Mikaels tid efter Kosovo ända fram till olyckan.. Men nu måste jag sova eftersom jag snart ska upp och jobba igen så jag skriver väl om det en annan gång om ni vill veta =)

Kom på en grej ikväll... jag och Mikael var ju iväg med Molly några gånger till agility-banan och sprang. Vi filmade såklart men jag radearde de bilderna samma dag eftersom jag tyckte jag såg så konstig ut när jag sprang. jag raderade så fort så jag av misstag råkade redera de när Micke sprang med.. Det var synd att jag inte hade kvar dem. Har inte så jätte många filmer på Mikael och de jag har vill ni nog inte se..

Nej, nu måste jag sova.. Kram till er som läser min blogg..

 

Mickes hattrik-lag: BK Badanka

Sommarvikariefest, Avd 48, 29 aug -07

Så nu när jag ändå inte har något annan för mig så får jag väl lägga ut de lovade bilderna från festen förra året. Fotograf för kvällen var nog micke eller ev jag... Varsågoda: (Klicka på bilderna för större storlek)

                    

2 veckor...

2 veckor nu på jobbet... Känns bra att komma tillbaka dit. Underbar personal! och vänner o bra kollegor är ju något av det bästa man kan ha så jag är nöjd.
Jobbade ju på Kirurgen förra sommaren också.. Då var Micke i Kosovo nästan under hela tiden jag jobbade.. Saknade han jätte mycket när han var borta.. Känns lika denna sommaren, fast helt annorlunda... Men då ringde han ju iaf till mig varje kväll.. det var nästan dagens höjdpunkt...  

Var ok på jobbet idag. har varit rätt nere ett tag nu.. Allt känns väldigt tungt och jag tycker det är så jobbigt att åka hem till en tom lägenhet.. är så ensamt bara...

Umgicks med Susanne en stund efter jobbet.. tycker om att umgås med henne.. Hon förlorade också sin kille förra året fast i cancer.. Det är helt olika saker fast ändå samma sak.. typ.. Vi sa det till varandra att det är helt sjukt att två unga tjejer sitter och pratar om våra döda pojkvänner och hur man ska gå vidare... usch döden är det värsta som finns.. jag hatar ordet!!!!

•jag saknar Mikael•


Jag och Mikael i Västervik midsommar 2006...

En till...

... en till dikt av Mikael kan ni ju faktiskt få... Han skrev ju så söta dikter ju..



En midsommaräng vid havet. Solen smeker mina lår och
havets salta doft kittlar mina sinnen...
Värme...
Värme och Angelica är för mig samma sak, skänker liv...
och hopp... hopp och tro på en vacker framtid.
Värme skapar dock saknad också, lika mycket som
som det skapar hopp så orsakar det saknad och smärta...
Ett ljus som släcks...
En eld som falnar...
saknad och längtan...
Men så tänds elden och ljuset igen, jag är med min
Angelica igen och allt det andra glöms bort...

jobb jobb jobb

Nu har sommarloven börjat för alla skolbarn och de arbetande börjar ta semester... själv jobbar man!! Skönt att få jobba ihop lite pengar så man kan börja på att få lite ordning igen på ekonomin.. Håller just på nu att fundera om jag ska införskaffa mig ett jet-kort.. Då borde man ju hålla koll på hur mkt man tankar.. eller så gör man det inte.. jaja, jag går ju hellre till jobbet nu än tar bilen..

Har egentligen inget roligt att berätta om nu eftersom jag jobbar hela tiden och det är ju inget kul att veta om.. Kan berätta att klockan ringde 05.30 och att jag gick hemifrån 06.10 efter en snabbdusch o ett äpple... sen var det bara att läsa in patienterna innan dags för provtagningar och väckning... ellerhur låter det som jag har det riktigt bra. Slutade vid 15 idag o vet inte riktigt vart tiden har tagit vägen.. telefonsamtal kanske.. Jag har ju även bakat maränger..rosa maränger.. Susanne kommer snart o vi ska äta marängswiss.. mmm.. men först ska jag hinna se favvo-programmet 'Leila bakar'..

Hmm, har ju inga speciella bilder idag.. så jag kan lägga ut en av de dikter som Micke har skrivit till mig på en servett (som jag sparat såklart så fint):



Nånstans nära Karlstad ligger Loka-källan
hur ofta jag än ser Angelique är det ändå för sällan
Med Angelique är det svårt att cykla dressin
-dels är hon slö och så är hon så fin,
att hur mycket jag än trampar och så
slutar jag inte att tänka: -vilken tur att jag henne pussa få
Jag älskar ditt lockiga hår och mycket mer
åh vad jag hoppas att du verkligen ser
hur mycket jag tycker om dig och vill dig ha
jag vill inte med någon annan än min Angelique va!
Puss / Mikael


Linköping o Karlstad juni 2008

Jag har ju som vanligt varit ute på lite Roadtrip under juni.. Hade en ca vecka ledigt innan jobbet skulle börja och då passade jag på att åka runt en sväng.. Västervik såklart var också med på listan över besökta platser.. Här kommer lite bilder som lovat.. Jag vet, jag är seg på att lägga ut inlägg... men här är bilder från Linköping och Karlstad.. sen kommer bilder snart från Rom och Indien...

LINKÖPING:
Hann med att umgås med Jonas o Sara såklart. 7-årskalas hos familjen FOK med singstar och Matildas examen (Västerås) Nu är Matilda Sjuksköterska och ska tillbringa hela sommaren på Infektionsavdelningen! Grattis gumman! Bra jobbat!! Hennes klasskompis Anna hade med sin söta lilla dotter och självklart hamnade hon hos Matilda och sen hos mig =)
(Klicka på bilderna för större storlek)

     

KARLSTAD:
Hann med en del denna gång med uppe i Karlstad. Kalas för mig o lillebror Andreas med familjen. Middag hos far, Picnic med lillebror och Katten vid pråmen, ridning på Lavendel, barbacka. Andreas lyckades jag muta upp på Lavendel.. 1a gången. Visserligen stillastående.. men det var duktigt av honom ändå.. Glass på glassbaren på mariebergsskogen hann vi också med. Sen träffade jag Johanna som jag inte träffat på jätte länge. Det var kul =) Och en snabb sväng till Jessika och Andreas.

          

Midsommar 2008

Började dagen med att jobba ett dagspass.. 7-15 men fick smita iväg vi 14. Bra dag på jobbet.
Sen bar det av mot Saxemara för en midsommarfest hemma hos Lisa o Anders o lite vänner. Började med jätte god midsommarmat och lite alkohol.. Sen var det dags för mitt andra dopp i Sverige iår.. Riktigt kallt. Inget badväder precis. men man måste ju tydligen bada på midsommarafton.. På kvällen blev det grillning och mer alkohol. Gott=) även grillning av marshmallows..mycket gott. Och maten avslutades med Tobias kladdkaka.
Det blev en lång natt med alkohol, lekar och massa mer.. jag hade riktigt kul och det vet jag alla de andra hade med.

Tack Lisa o Anders för en lyckad och rolig midsommarafton..

Här kommer lite bilder:
Staf ledde shot-drickandet...
Staaf ledde Shots-drickandet...


..och Tobias drack flitigt..


De vackra nygifta Alexandra o John


Andres visar vem som är herren i huset!!


Bojan med sin nya flickvän Jeanette.. Mycket sött par..


Åhhhhhh ;-)


Mmmmm Marshmallows


Me like


Staaf missade munnen... men så går det när man dricker för mycket shot!!!


Riktiga fester avslutas med popcorn =)


GLAD MIDSOMMAR !


 


Födelsedag

Ja precis.. 8 juni fyllde jag år... Inget att fira men jag hade en bra dag..

Fick i present:
Av Mamma, Gudbrand & Andreas: En klocka... som jag nu använder flitigt..
Av Syrran: Leila bakar-boken... mmmm
Av Pappa: En back-pack-ryggsäck.. mkt bra för mig... bra att ha när jag reser så mycket?!?!... eller hur Lottis??!!
Av Thomas & Vivi: En bubbeldricka :) och min favvo.. Baileys.. Så det får väl bli tjej-middag framöver..

Men en av de bästa födelsedagspresenterna jag fått måste nog ändå vara överaskningen jag fick av Joakim... En weekend i ROM, Italien!!!! Väldigt gulligt av honom.. Blev en mycket lyckad resa.. förutom att vi missade flyget på vägen hem men några minuter.. jäkla Ryan Air... Så istället för en flygtur Rom-Skavsta så blev det... Taxi till en annan flygplats (600kr) + Nya flygbiljetter (ca 3000 + 2500 kr) + Tåg Arlanda-Skavsta (ca 350 +150 kr), Buss till Skavsta för att hämta bilen (50 kr).. så det blev 6650 kr EXTRA... Men det var en jätte fin present av Joakim och det var en upplevelse.. Rom var otroligt fint.. Vi hann besöka många måsten som t.ex Colluseum, Fontana di Trevi, Vatikanen o St. Peter kyrkan, Spanska trappan, Piazza Navona, Pantheon... o massa mer... Vi hamna även mitt i en Pride-parad.. massa snygga människor o killar med silikonbröst.. Riktigt kul faktiskt.. Sen stötte vi på Tom Hanks.. Typ.. han var där o spelade in filmen "Änglar och Demoner".. Så vi hängde lite vid Pantheon och såg när de filmade olika scener.. Mycket promenader och en hästvagnstur i Rom.. Inte så lång men coolt att ha det gjort.. Mitt enda köp i Rom var... gissa!!! Skor såklart!! Sen blev det mycket god mat och glass såklart..


Eftersom detta var en överaskning av snälla Joakim så hade han såklart ledtrådar som jag fick en gång i timmen kvällen innan.. Här är dem: (kom ihåg att jag lyckades gissa rätt på den andra ledtråden)
Ledtråd 1. Sprit
Ledtråd 2. Har många steg...
Ledtråd 3. Lekar med många deltagare..
Ledtråd 4: .....orgasm
Ledtråd 5: Björn Skifs
Ledtråd 6: Inga kalsonger...
Ledtråd 7: Värmländsk fotboll
Ledtråd 8: Adam, Bertil, .....

Och sen dagen efter blev det en tur till ROM...

När jag kom hem blev det en tur till Västervik (11 juni = 9 månader sedan olyckan) för att träffa Vivi och Thomas och åka ut till kyrkogården med blommor och ljus till den vackraste människan som levt.. MIKAEL... Fatta att det gått 9 månader nu.. Tiden går så otroligt fort!! Hoppas just nu på att det blir urnsättning vecka 28 då det är visfestivalen i Västervik.. Det var ju sommarens viktigaste händelse för Mikael.. Det ville han aldrig missa.. Vore fint att kunna ha en liten cermoni för Mikael i samband med det..

Nu är jag i Karlstad.. jag och mina djur... Åker antagligen hem på söndag eller måndag för att sedan börja jobba.. undra hur det ska gå.. Nu finns det ju ingen hemma som ringer mig på jobbet och säger att han vill ha köttbullar till middag... fast han var ledig hela dagen... Tråkigt.. Gillade ju det med Mikael.. hehe 

Nu ska jag sova.. Ska hinna med massor imorrn.. Träffa Vänner, Rida, Ikea...

(Lägger in bilderna från Rom när jag kommer hem..)

Jippi

Jag klarade Akutmedicintentan!!!!!
Nu har jag bara 1 termin kvar... sen är jag syrra =)
13 dagar semester nu innan jag börjar sommarjobba på 48an.... Very nice..

Var i Västervik igår och hälsade på Mickes far, Vivi och Petter. En sväng till kyrkogården och en fika på Gränsö hanns med =) Nu är jag i Linköping. Har precis druckit en god kopp kaffe med Jonas o söta lilla Herman. Imorgon blir det Västerås och Matildas Sjuksköterske examen... Helgen vet jag inte än men nästa vecka blir det Karlstad.. Mycket resa men vad gör man inte för att få träffa sina underbara vänner...

plugg plugg

Imorgon är Tentan.. Satt på stumholmen och pluggade igår med Tina några timmar.. Blev sol och årets första dopp för mig=)... Det som annars brukar inträffa i augusti.. Bra gjort..
Idag startade jag dagen med att gå till frisören och klippa topparna.. Har ju egentligen inte råd till det men det var så hemskt slitet och skattepengarna kommer ju imorrn så då fick jag ta och unna mig en klippning =)
Idag blir det bara till att plugga och ta en sväng i skogen med Molly... Sen plugga igen... men imorrn vid denna tid (10.05) är tentan gjord.. Läängtar.. sen blir det lite resa... Västervik, Linköping, Västerås, Linköping, Karlstad, Västervik... sen tillbaka till Karlskrona för en sommar fylld med jobb jobb jobb...


Lördag sista maj

Nu börjar sommaren.. klockan har precis slagit över 24.. så nu är det juni... o jag fyller snart år.. Min önskelista är kort.. Om man kunde önska precis vad som helst så skulle det ju vara att få tillbaka Mikael... men det vet både jag o ni att det går inte.. Så då önskar jag att Micke får komma till ro snart.. Tycker det är så ovärdigt Mikael att få stå i ett grått plåtskåp.. Nu tycker jag att han ska få en fin plats i solen.. Sen önskar jag mig en klocka av mamma =) och en ryggsäck av far.. Annars är jag rätt nöjd.. Vill ha en friskt och vackert liv med.. Men det är ju bara sånt jag kan göra själv..

Jaja.. men ska väl inte fira att man blir äldre.. Får ist gratta min lillebror som blir 10 år den 3 juni och Mickes lillebror Petter som blir 20 år den 2 juni.. Och Matilda som tar sin sjuksköterskeexamen den 6 juni.. Det är vad jag ska fira i juni..

Idag har varit en otroligt varm dag. Jag var ute på 2 långpromenader med Molly. En här i stan och en på Rosenholm.. Hade tänkt ta den långa sträckan.. men Molly var så trött (hon la sig ner varje gång vi kom in i skuggan) och sen var det massa ormar... blä.. så det blev den korta..
Sen har jag försökt plugga med...

Kvällen tillbringade jag med Annica, Anna-Karin och Mari..
Det blev god mat, godis och Saw 1..

image253
Nu (lite sent) måste jag ju lägga ut bilder på när Vivi blir tatuerad av Victor.. Det var så kul.. Här ska hon välja ett motiv.. Hon hade väl typ 5-10 min på sig att komma på något bra..

image252
Ser ut som Vivi sitter o ber..

image254
Klar!!! Fin va?? Jag tycker den blev riktigt bra! Bra gjort Victor och bra val Vivi.


Nu ska jag hoppa in i sängen och läsa lite om Vätskebalans.. Kul lördagskväll va??

ps... Susanne, ser fram emot inbjudan till fika eller en drink på din balkong ;)


RSS 2.0